zaterdag 19 april 2008

Eindelijk...


Nadat iedereen al gemigreerd is naar de nieuwe netvibes heb ik dit eindelijk vandaag ook maar even gedaan. Ik heb nu dus ook pas de nieuwe mogelijkheid van een universe page...
Hier even het tarzannieuws

vrijdag 18 april 2008

Wiki

Ook ik heb inmiddels een mooie pagina gemaakt in de wiki van 23 dingen. Het vullen van de pagina vond ik niet zo moeilijk. Maar het lukte mij nog niet om mijn pagina onder het juiste onderwerp te hangen. Morgen nog maar eens beter kijken hoe ik e.e.a. nog kan veranderen. Het voordeel van wiki is dat je in korte tijd heel veel informatie kan verzamelen. De informatie wordt door veel mensen gecontroleerd. Je zou denken dat de info dus wel betrouwbaar is. Echt helemaal zeker is het niet... Dus een echte wetenschappelijke bron is het niet. Echter het barst op het internet natuurlijk van de dubieuze bronnen....
Voor het bibliotheekgebeuren zou je kunnen denken om een wiki te maken waarop men activiteiten kan aanmelden die binnen de gemeente georganiseerd worden en musea en andere bezienswaardigheden, hoewel dit ook al gebeurd, op de cultuursite. Verder zou je ook kunnen denken aan boekbesprekingen.

Natuurlijk even een link naar "mijn" wiki

dinsdag 15 april 2008

donderdag 10 april 2008

Flickr op ZINiN


Ja, het is gelukt!! Voor het eerst heb ik een creatie van Flickr op de website gebruikt... Kijk even voor het resultaat op ZINiN

dinsdag 8 april 2008

tarzan

Borstel het paard en geef hem het appeltje!!! Hij vindt het heerlijk!!





maandag 7 april 2008

Tot nu toe


De vraag is wat ik tot nu toe vind van Web 2.0 en wat ga ik ermee doen.
Toen ik begon met deze cursus, vond ik dat ik mijn weg toch aardig wist op het www. Ik heb zelf een website, surf heel wat rond en ook voor mijn werk had ik enige cursussen achter de rug.
Echter, er gaat een volledig nieuwe wereld voor mij open. Alles wat we tot nu toe hebben gedaan is voor mij ook nieuw. Aangezien ik ervan houd om nieuwe dingen te ontdekken en uit te proberen, is deze cursus echt mijn "ding" (wel 23 zogezegd)Ik heb ook veel dingen uitgeprobeerd, misschien te zien op mijn blog...
Ik vond RSS echt een uitkomst! Ik verzamel nl. oude ansichten van Hellendoorn en keek daarvoor vaak op Marktplaats, nu kan ik in een oogopslag zien of er weer iets nieuws opstaat. Ook ben ik op zoek naar serviesonderdelen van Koenigszelt Germany, een oudje. Ik heb destijds twee theekopjes met schoteltjes gekregen van mijn oma en zou dit servies graag willen uitbreiden. Ook hier even een abonnementje en helaas is er niet veel verloop in de berichten... Ik blijf zoeken.
Voor het werk zie ik wel mogelijkheden met RSS. Om zelf op de hoogte te blijven, maar ook om onze leners op de hoogte te houden!

Bij Flickr vind ik de bewerkingsmogelijkheden mooi. Er zijn veel extra tools en het is leuk om een plaatje te bewerken alvorens het op de website te zetten. Wat dat betreft is Snippy ook heel makkelijk. Zeker voor het werk te gebruiken, voor het maken van affiches,flyers en op de website.

Verder heb ik smilebox helemaal ontdekt! Echt leuk om foto's op zo'n manier te presenteren. Leuk prive, zeker!! Maar ook voor het werk zou dit kunnen, op de website of als je een presentatie moet geven. Je zou het ook op de computer als doorlopende presentatie kunnen gebruiken.

Er valt nog veel meer te ontdekken, ik heb lang alles nog niet gezien, dus ik ga gewoon door met "spelen". En ik doe het graag!

Op mijn website staat trouwens ook een bewerking van Flickr...
Nieuwsgierig? klik dan even HIER

Oald Heldern

Even een paar mooie foto's uit lang vervlogen tijden. Iets waar ik me ook graag mee bezighoud.

Click to play Oald Heldern
Create your own slideshow - Powered by Smilebox
Make a slideshow - it's easy!

Latest News!!

Make your own free clipart like this @ www.TXT2PIC.com with free web based tools (hundreds of image generators that run through a web broswer, no software to buy or install).
Made with free image tools @ TXT2PIC.com

vrijdag 4 april 2008

Popstar?


Popstar
Originally uploaded by tarzan121121
Neeee, geen popstar gewoon me, myself and I....
Weer een grapje van flickr. Jullie zien het wel, ik ben nog niet uitgeflickrt. Nog geen tijd gehad om opdracht 8 te doen.
Dus dat wordt komende week aanpoten!

woensdag 2 april 2008

Join the group!!


And now something totally different...
Jaaa, er is een nieuwe group op flickr!! Dus kom snel even kijken en schrijf je in. Kunnen we daar ook een leuke boom opzetten over 23 dingen.