zaterdag 29 maart 2008

My creation


My creation
Originally uploaded by tarzan121121
Mijn prachtige kaartje... Als mama kangeroe tijdens het bezoek van de peuters. De peuters vonden het thema erg leuk. We hebben druk gesprongen als een kangoo. Het vertellen met behulp van de vertelkast houdt de aandacht heel goed vast!

donderdag 27 maart 2008

My creation


My creation
Originally uploaded by tarzan121121
Kijk nou toch eens... Mijn zoon als puzzel. Erg leuk, die mogelijkheden bij flickr.. Eerst even bij 23dingen gekeken en de juiste link gekozen om extra mogelijkheden van flickr te ontdekken.

Beer is alleen


Beer is alleen
Originally uploaded by tarzan121121
Ja, wie kent deze beer nu nog? Totaal bewerkt. Ook alles uitgeprobeerd op die arme beer....

woensdag 26 maart 2008

Bewerkte foto

Het kost even wat tijd. Maar hier is hij dan... Ik heb een aantal foto's in flickr gezet en tags toegevoegd en een beschrijving en titel. Deze heb ik vervolgens verdeeld in twee setjes. Daarna heb ik ze toegevoegd op de map. (Wereldbol) Het is wel grappig, zo kan je zien welke foto's er allemaal in Hellendoorn gemaakt zijn.
Vervolgens heb ik deze foto bewerkt met behulp van Picnic. En toen weer naar mijn blog verstuurd.

Flickr

Yes, de post is goed aangekomen in mijn blog. Ik heb allereerst een Yahoo-account aangemaakt en vervolgens aangemeld bij Flickr. Helaas was mijn blogaccount-naam niet beschikbaar, dus maar iets erbij verzonnen. Niet zo handig. Een naam is gewoon makkelijker te onthouden. Het account aanmaken ging overigens zonder problemen. Daarna heb ik een mooie foto opgezocht en aangeklikt. Dan krijg je linksboven in beeld drie pictogrammen. Op een ervan is de mogelijkheid om te posten naar je blog. Je moet dan eerst even aangeven welk soort blog je hebt. Daarna leid Flickr je eigenlijk door het te doorlopen proces. Je moet google toestemming vragen post van Flickr te ontvangen. Dit heb ik gedaan, vervolgens kies je een vorm die je post krijgt en dan kun je de foto met bericht rechtstreeks op je blog zetten.
Ik ga nog even verder kijken op Flickr en zien hoe het werkt met foto's uploaden en een groep maken.

Prachtig groen oog

Wat een prachtig groen oog... Gevonden op Flickr.
Je ziet er een heel landschap in.
Hopelijk is de test gelukt en wordt deze post keurig in mijn blog weergegeven. Ben heel benieuwd hoe het eruit ziet!

maandag 24 maart 2008

Super Mario

Heb je zin in een spelletje? Kijk dan helemaal onderaan mijn blog... Leuke game toegevoegd, easy to play!! Pas op, wel verslavend...
Of dit zinvol is met betrekking tot mijn werk??? Nou.. sommige gadgets zijn misschien wel leuk op de site mee "op te leuken" en mensen nieuwsgierig te maken..

Clock

Wauwwww!!! Het is gelukt. Ik zag bij een andere blogger een leuke klok. Ik dacht dat wil ik ook!! Een mooie romantische, past zo goed bij Tarzan en Jane. Na op de klok te hebben geklikt bij die andere blogger kwam ik op een site met verschillende klokken. Deze heb ik eruit gepikt en toen moest ik een paar keer klikken om te proberen hoe ik hem nou op mijn blog kreeg. Widget toevoegen aan blog gekozen en yes, nu staat ie daar mooi te pronken! Gaaf. Zo moet je af en toe toch even de kunst afkijken en even flink klikken om dingetjes te proberen...

En heb je die filmpjes van Youtube gezien??? Maakt het blog een beetje levendiger. Zo heb je nog eens wat te kijken...

zondag 23 maart 2008

Collega-bloggers toevoegen


Op netvibes heb ik inmiddels enkele tabs toegevoegd. Zo is er een tab algemeen, regionaal, Werk Janet, werk Erwin (mijn man) en collega-bloggers. Wel grappig, zo zie je meteen of iemand weer een nieuw bericht heeft geplaatst. Ook heb ik een enquete toegevoegd.... Ik vind het erg leuk om te doen en er werd me al gevraagd: Is dit je nieuwe verslaving??? Nou wie weet...

vrijdag 21 maart 2008

RSS en de rest...

Ook opdracht 4 is gelukt. Ik heb een RSS-account aangemaakt en feeds toegevoegd.
Het was eigenlijk niet zo moeilijk. De stappen volgen elkaar logisch op. RSS lijkt me heel erg handig. Je krijgt meteen de laatste nieuwtjes door! Het scheelt veel surfen. Dus veel tijd. Ik zie hier ook wel mogelijkheden voor de bibliotheek. Als zij ook RSS op hun site mogelijk zouden maken, kunnen leden ook de laatste nieuwtjes van de bibliotheek heel makkelijk krijgen. Dit kunnen nieuw binnengekomen boeken zijn, maar ook lezingen, exposities e.d.

Op netvibes
Ook heb ik een account aangemaakt bij technorati. Mijn blog heb ik hier aangemeld en weer een mooie foto gedownload.

donderdag 20 maart 2008

Inrichten blog

Voor het inrichten van het blog heb ik veel uitgeprobeerd: Verschillende kleuren, lettertypen, soorten lay-out. Voorlopig ben ik tevreden met hoe het er nu uitziet, maar het zal vast nog wel een keer weer veranderen. Moeilijk vond ik dit niet. Ik heb zelf een webwinkeltje (kinderkleding) en dan werk je ook met een "achterkant" die veel lijkt op hoe je een blog inricht.

Ook de achterkant van onze bibliotheeksite ZINiN.com werkt soortgelijk. Dat geldt eigenlijk ook voor het plaatsen van foto's en hyperlinks. De volgende opdrachten zullen wel een echte uitdaging zijn, want daar heb ik geen ervaring mee. Ik ben dan ook razend benieuwd hoe dat zal gaan en ook wat het allemaal precies inhoudt.


Benieuwd naar mijn site? klik snel even op het oog-appel plaatje:

dinsdag 18 maart 2008

Tarzan

Zondag ben ik met mijn collega's naar Tarzan geweest. Lekker met de trein helemaal naar Den Haag! Gratis, met het boekenweekgeschenk. Handig, hadden we onderweg ook nog iets te doen...
Er waren meer mensen die er net zo over dachten als wij. Het was drrrrruk in de trein.
De musical was echt geweldig!!!!

Klik hier voor een klein voorproefje...

Eigen blog

Een eigen blog, wie had dat nou gedacht. Helemaal gaaf!!
Wie laat er een berichtje achter?